Pobednik Kanskog festivala u distribuciji MCF MegaCom Filma

Distributerska kuća MCF MegaCom Film obezbedila je prava na distribuciju četiri ostvarenja koja su osvojila najznačajnije nagrade na 66. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu. Među njima su: dobitnik Zlatne palme, film “Plavo je najtoplija boja”, režisera Abdelatifa Kešiša, film japanskog reditelja Hirokazua Kore-ede “Kakav otac, takav sin”, koji je osvojio nagradu žirija, “Heli” Amata Eskalantea, koji je osvoji nagradu za najbolju režiju i “Prošlost”, Ašgara Farhadija, koji je Berenis Bežo doneo nagradu za najbolju glumicu.

Pobednik ovogodišnjeg Kanskog festivala “Plavo je najtoplija boja” je priča odrastanju i sazrevanju koja prati intimnu ljubavnu priču između dve mlade Francuskinje. Film francusko-tuniskog reditelja pobedio je 19 filmova u konkurenciji, a osvojio je i nagradu kritike Fipresci.

Pogledajte insert iz filma “Plavo je najtoplija boja”.

Drama “Kakav otac, takav sin” je porodična priča o zameni dece na rođenju, a film “Heli” meksičkog reditelja Amata Eskalantea bavi se surovom stranom života u Meksiku, u kojoj je nemoguće zaobići svet kriminala, korupcije, droge, nasilja…

“Prošlost” je novo ostvarenje iranskog reditelja Ašgara Farhadija, koji je za film “Razvod: Nader i Simin” osvojio Oskara za najbolji strani film 2012. godine. U drami o komplikovanim odnosima u porodici, glavnu ulogu igra Berenis Bežo, poznata po ulozi u Oskarom nagrađenom filmu “Glumac”.

Ova četiri nagrađena filma uskoro će se naći na repertoaru domaćih bioskopa.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.