Počelo snimanje filma „Hičkok“

U glavnim ulogama oskarovci Hopkins i Miren 

Oskarovac Entoni Hopkins igra ulogu čuvenog reditelja Alfreda Hičkoka, a oskarovka Helen Miren ulogu njegove supruge, Alme, u filmu „Hičkok“ čije je snimanje upravo započelo u Los Anđelesu.

Reditelj ostvarenja je Saša Džervazi, čiji je debitantski film „Anvil! The story of Anvil“ 2010. godine osvojio nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film na dodeli Independent Spirit Awards. Scenario je zasnovan na knjizi „Alfred Hičkok i snimanje Psiha” autora Stivena Rebela. Film finansiraju kompanije „Fox Searchlight Pictures” i „Cold Spring Pictures“, a u svetskim bioskopima će se naći u distribuciji kompanije „Fox Searchlight Pictures“.

„Hičkok“ je ljubavna priča o jednom od najuticajnijih filmskih stvaralaca prošlog veka, Alfredu Hičkoku, i njegovoj supruzi, Almi Revil. Radnja drame se dešava tokom snimanja filma „Psiho“.

U filmu igraju i Skarlet Džohanson (Izgubljeni u prevodu), Džejms d’Arsi (Gospodar i komandant), Džesika Biel (Iluzionista), Toni Kolet (Mala mis Sanšajn).

Entoni Hopkins nagrađen je Oskarom za najboljeg glumca u filmu „Kad jaganjci utihnu“, a nominovan je za uloge u filmovima „Ostaci dana“ i „Nikson“. Hopkins je poznat po ulogama u ostvarenjima „Hanibal“, „Upoznajte Džoa Bleka“, „Instinkt“, „Brem Stokerov Drakula“, „Legende o jeseni“.

Helen Miren osvojila je Oskara za ulogu u filmu „Kraljica“, a takođe je za ovu nagradu bila nominovana za glavnnu ulogu u filmu „Poslednja stanica“, i sporedne uloge u filmovima „Ludilo kralja Džordža“ i „Gosford park“. Poznata je i po ulogama u filmovima „Dug“ i „Bura“.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.