„7 dana u Havani“ 10. januara u Sava centru

„7 dana u Havani“, savremeni portret jednog od najfascinantnijih gradova na svetu, premijerno će biti prikazan 10. januara u Sava centru.

Svojevrsni omaž Kubi, koji čini sedam zasebnih, ali povezanih poglavlja, okupio je sedam sjajnih svetskih reditelja i odličnu glumačku ekipu.

Loren Kante, Hulio Medem, Gaspar Noe, Elija Sulejman, Huan Karlos Tabio, Pablo Trapero i Benisio Del Toro predstavili su svoj doživljaj Havane u ovom dinamičnom omnibusu.

Džoš Hačerson, zvezda filma „Igre gladi“, igra glavnu ulogu u rediteljskom debiju Benisija Del Tora. Priča prati mladog američkog turistu koji odlazi na svoje prvo putovanje po Kubi. Njegov taksista je sredovečni čovek sa inženjerskom diplomom koji će mu pokazati grad koji je sve drugo, samo ne tradicionalan.

Poznati reditelj Emir Kusturica igra glavnu ulogu u priči Pabla Trapera, dok se u filmu pojavljuje i talentovani Danijel Brul („Zbogom Lenjine“, „Prokletnici“).

Film „7 dana u Havani“ premijerno je bio prikazan u Kanu, u selekciji „Izvestan pogled“, dok je domaća publika ovaj film mogla da pogleda na nedavno zavšenom 18. Festivalu autorskog filma, u Beogradu.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.