Premijera i koktel na 18. Festivalu autorskog filma 30. novembra

Dva zanimljiva događaja sutra u okviru 18. Festivala autorskog filma – Premijera „Iščezle Albertine“ i koktel “7 dana u Havani”.

Premijera„Iščezle Albertine“ u Domu omladine 30. novembra

U okviru 18. Festivala autorskog filma u petak 30. novembra od 19 časova u Dvorani kulturnog centra biće premijerno prikazan film Puriše Đorđevića, Miše Miloševića i Miloša Sofrenovića „Iščezla Albertina“. Roman-reka Marsela Prusta „U potrazi za izgubljenim vremenom” poslužio je plesnom umetniku Milošu Sofrenoviću da nam ispriča kako je ljubav trajnija od života.

Pre projekcije autori će predstaviti svoj film publici.

„7 dana u Havani“ koktel u Domu omladine

Povodom filma „7 dana u Havani“ u 20:30 u Domu omladine biće organizovan koktel.

Osnovni sastojak koktela biće rum „Havana Club“, koji u Srbiji distribuira kompanija „Pernod-Ricard“. „Havana Club“ je idejni tvorac i koproducent ovog zanimljivog filma koji predstavlja Kubu i njen glavni grad.

Omnibus „7 dana u Havani“, priča o savremenoj prestonici Kube koja je sve drugo, samo ne tradicionalna, počinje u 22 časa.

Sedam priča režiralo je sedam priznatih svetskih reditelja: Loren Kante, Hulio Medem, Gaspar Noe, Elija Sulejman, Huan Karlos Tabio, Pablo Trapero i Benisio del Toro.

„7 dana u Havani“ govori o mladom američkom turisti koji odlazi na svoje prvo putovanje po Kubi. Njegov taksista je sredovečni čovek sa inženjerskom diplomom koji će mu pokazati grad. „7 dana u Havani“ je portret jednog od najfascinantnijih gradova na svetu. Jednu od uloga u ovom ostvarenju koji je svojevrsni omaž Kubi igra i poznati reditelj Emir Kusturica.

 

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.