ROONEY MARA U FILMU KOJI ŠOKIRA SVIJET

„Una“ od 24. augusta u kinima

Moćna, mračna, i smjela drama „Una“ je debitantski film reditelja Benedicta Andrewsa. Zasnovana na nagrađenoj predstavi „Crna ptica“ (Blackbird) pisca Davida Harrowera, „Una“ donosi emotivnu i tešku priču o mladoj ženi koja kreće u potragu za svojom prošlošću.

UNA 1

Prije petnaest godina, Una je pobjegla sa starijim muškarcem, Rayem, zbog čega je on uhapšen i osuđen na zatvorsku kaznu. Kada vidi njegovu fotografiju u časopisu, Una ga pronalazi i dolazi na njegovo radno mjesto. Njen dolazak prijeti da uništi Rayev novi život i njenu psihičku stabilnost. Njihov susret otvoriće brojne rane i neriješene dileme, a potisnute strasti i žudnje će isplivati.

Film „Una“ je imao svijetsku premijeru prošlog septembra na Telluride Film Festivalu u Koloradu, a odmah nakon toga je prikazan i na festivalima u Torontu i Londonu, gdje je dobio sjajne kritike. Filmski festival u Londonu ga je okarakterisao kao „hrabri uvid u jednu tešku temu, koji vam neće pomoći da razlikujete dobro od lošeg, ali će sigurno premašiti vaša očekivanja.“

U glavnim ulogama ove drame našli su se Rooney Mara, Ben Mendelsohn i Riz Ahmed.

Domaća publika će imati priliku da uživa u ovom dugo iščekivanom ostvarenju od sutra, 24. augusta u bh kinima.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.