Srednjoškolci superheroji u filmu „Hronike“ prvi u američkim bioskopima

U domaćim bioskopima od 23. februara

 

„Hronike“, prvi dugometražni film mladog holivudskog reditelja Džoša Trenka o trojici tinejdžera koji, nakon kontakta sa misterioznom supstancom u šumi, stiču natprirodne moći, premijerno je prikazan tokom proteklog vikenda u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi i bio prvi na listi gledanosti u bioskopima.

„Hronike“ su tokom vikenda na bioskopskim blagajnama zaradile 22 miliona dolara, dok je drugi na listi, film „the Woman in Black“ sa zvezdom „Harija Potera“, Danijelom Redklifom u glavnoj ulozi, zaradio 21 milion dolara.

Film je predstavljen kao video materijal koji su snimali sami junaci filma (found footage žanr). Dok prema stilu podseća na projekte kakvi su horor filmovi „Veštica iz Blera“ i „Paranormalna aktivnost“, ovo zapravo nije horor film – „Hronike“ izdvaja to što su prva priča o superherojima ispričana na ovaj način.

Glavne uloge igraju Majkl B. Džordan, Majkl Keli, Aleks Rasel, kao i Dejn Dehan, publici poznat iz serijala „True blood“.

Mladi holivudski reditelj i mladi scenarista Maks Lendis krenuli su u filmsku umetnost stopama svojih očeva, radeći zajedno na filmu „Hronike“. Ričard Trenk, reditelj, 1997. godine nagrađen je Oskarom za dokumentarni film „The long way home“. Drugi poznati otac, Džon Lendis, reditelj je filma „Braća Bluz“, i pomogao je Maksu Lendisu pri stvaranju scenarija za „Hronike“.

Nakon premijernog vikenda, kritičar magazina „Empire“, Mark Dajning, napisao je kako su „Hronike“: „… zadivljujući superherojski-naučnofantastični film koji se pojavio niotkuda i zahteva vašu nepodeljenu pažnju“, dok je poznati kritičar Rodžer Ebert napisao kako film „od naizgled običnog početka prerasta u neobično zabavan film sa elementima naučne fantastike, fantazije, priče o nastanku superheroja i drame o tinejdžeru sa problemima“.

„Hronike“ će se u domaćim bioskopima naći od 23. februara.

Trejler možete videti na adresi

http://www.youtube.com/watch?v=gNnFS4d3y24&feature=channel_video_title

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.