Sutra premijera filma „7 dana u Havani“ u Sava centru

Film „7 dana u Havani“, nesvakidašnji portret savremene Kube, premijerno će biti prikazan sutra, 10. januara, u 20:30h u Sava centru.

Od 19:30h, ispred Velike dvorane Sava centra, biće održana tematska žurka, na kojoj će ljubitelji ove kulture i plesa moći da uživaju u zvucima kubanske muzike i ritmovima salse.

U filmu „7 dana u Havani“ predstavljeni su fascinantni duh Havane i jedinstveni način života, kroz sedam različitih priča, koje je režiralo sedam svetskih reditelja.

Osim slavnog Benisija Del Tora, kome je ovo rediteljski debi, u realizaciji ovog omnibusa učestvovali su i iskusni reditelji: Loren Kante, Hulio Medem, Gaspar Noe, Elija Sulejman, Huan Karlos Tabio i Pablo Trapero.

Svako poglavlje prati jedan dan u životu različitih likova, a ove potpuno nezavisne priče povezuje mnogo više od lokacije.

Poznati reditelj Emir Kusturica igra glavnu ulogu u priči Pabla Trapera, dok se u filmu pojavljuju i mladi glumci: Džoš Hačerson („Igre gladi“) i Danijel Brul („Zbogom Lenjine“, „Prokletnici“).

Film „7 dana u Havani“ premijerno je bio prikazan u Kanu, u selekciji „Izvestan pogled“, dok je domaća publika ovaj film mogla da pogleda na nedavno zavšenom 18. Festivalu autorskog filma, u Beogradu.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.