Titef slavi 20. rođendan!

Poznati crtani lik, Titef, ove godine slavi 20. rođendan.

Titef je plod mašte švajcarskog strip autora Filipa Čapuija, čiji je pseudonim Zep.

On je u stvari pokušavao da nacrta dnevnik iz školskih dana, kada se na papiru pojavio Titef i započeo sopstveni život. To je bilo 1992. godine, kada izdavači nisu prognozirali dobre rezultate za strip o Titefu. Danas, Titef je jedan od najpopularnijih stripova i crtanih filmova širom sveta.

Titef (Titeuf – na francuskom jeziku znači “malo jaje”) je dečak koji pokušava da razume svet oko sebe. Tinejdžerski svet, u koji želi što pre da uđe, je ono što ga najviše zanima. Njegov znatiželjni um golicaju teme kao što su: ljubav, telo, seks, kondomi… On postavlja pitanja koja zanimaju i sve njegove fanove, a usput pravi zvrčke i podvale. Sviđa mu se Nađa, drugarica iz razreda, ali za Titefa ljubljenje je fuj i susreti sa devojkama kod njega izazivaju napade blama!

29. marta u naše bioskope stiže prvi dugometražni animirani film o Titefu, “Titef 3D”, čiji je reditelj i scenarista takođe Zep.

U ovoj 3D “epizodi”, Nađa slavi rođendan, a Titef nije pozvan. Za Titefa to je katastrofa i on mora da otkrije šta je pošlo po zlu. Kako je mogla da ga zaboravi, kad on nabaci svoj najzavodljiviji stav prilikom susreta sa njom? Ovaj potres će uzdrmati Titefov život, posebno zbog toga što se, kao i uvek, ispostavlja da su odrasli beskorisni. Titef će stoga sam uzeti stvari u svoje ruke i pokušati da se izbavi iz haosa, ne gubeći pri tom iz vida da mu je najvažniji cilj – biti pozvan na Nađin rođendan!

Pogledajte trejler za sinhronizovani “Titef 3D”: http://www.youtube.com/watch?v=Wxq4ow_24VQ

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.