VINCENT CASSEL I MARION COTILLARD U FILMU “TO JE SAMO KRAJ SVIJETA”

U kinima od 16. marta

Xavier Dolan donosi nam još jednu dramu, ostvarenje „To je samo kraj svijeta” koji u domaća kina dolazi 16. marta.

Juste-la-fin-du-monde_566332F_web
Ovo filmsko ostvarenje je adaptacija predstave Jean-Luc Lagarcea, koje govori o mladiću Louisu, koji se poslije dvanaest godina vraća u svoje rodno mjesto, kako bi porodici saopštio da će uskoro umrijeti. Iako bi trebalo da cijelokupna situacija zbliži ionako udaljenu porodicu, u njima će se probuditi jake emocije. Kako netrpeljivost raste tokom popodneva, razbuktavaju se prepirke i svađe, podstaknute usamljenošću i sumnjom, dok sve pokušaje saosećanja guši ljudska nesposobnost da slušaju i vole.

Impresivna glumačka ekipa nagovještava dobar film koji je; sjajno, stilizovano, halucinatorno prisjećanje na porodične disfunkcije. Vincent Cassel, Marion Cotillard, Lea Seydoux, Nathalie Baye i Gaspard Ulliel su samo neka od izvrsnih imena kojima su povjerene uloge u filmu.

Ovo je prvi Dolanov film koji je pored Kanade finansirala i Francuska, te prvi u kojem su glavne uloge dodjeljene isključivo francuskim glumcima. Premijerno je prikazan u okviru glavnog takmičarskog programa 69. Cannes Film Festivala, gdje je osvojio nagradu Grand Prix, drugu najprestižniju nagradu ovog festivala.

Domaća premijera ovog filma se bliži, bh publika će imati priliku pogledati ovaj izvrsni film. U nastavku pogledajte trailer:

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.