WOODKID RADIO MUZIKU ZA FILM O IMIGRANTIMA

Za 3 dana, tačnije, 13. oktobra, u kina širom BiH stiže potresan film „Ostavljeni“, čija je glavna tema rasizam i imigranti

Francuski umjetnik, Woodkid radio je  muziku za film „Ostavljeni“ koji na veliko platno slijedeće kino sedmice. Od 12 pjesma koje su se našle na ovom soundtrack-u, pjesma  „Land of all“ se najviše izdvojila.

Priča filma „Ostavljeni“ prati Moisesa (Gael Garsija Bernal) koji sa grupom imigranata putuje preko komplikovanog dijela Sonorske pustinje koju niko ne čuva, pokušavajući da ilegalno pređu granicu i uđu u Sjedinjene Američke Države. Njihov san o boljem životu prekinuće Sam (Jeffrey Dean Morgan), poremećeni odmetnik koji granični zakon uzima u svoje ruke. U pratnji svog psa, Sam, počinje da „lovi“ grupu nenaoružanih muškaraca i žena – imigranata koji su se našli tu, pucajući u jednog po jednog. Mračna igra mačke i miša je počela, a Moises mora nadmudriti lovca, kako ne bi postao nova žrtva ove puste zemlje.

Ovaj film označava posebno i  lično putovanje u pripovjedanju za pisca, reditelja, urednika i producenta  Jonasa Cuarona,  koji je proveo posljednjih sedam godina radeći  na ovoj priči. U jednom intervjuu izjavio je : „Iskoristio  sam svoje putovanje kroz  jugozapad SAD-a gdje sam naišao na ljude i priče o surovim  putovanjima imigranata u potrazi za boljim životom. Bio sam veoma dirnut njihovim iskustvima i  prosto sam morao da njihove priče ispričam kroz film.  Još prije nego što sam napravio „Gravity“ bio sam veoma zainteresovan za  temu filmova u kojima se publika povezuje sa pričom i karakterom na veoma visceralan način. Htio sam da stvorim napeti film koji će da uključi publiku u iskustvo imigranata i takođe im omogući da razmisle o ovoj veoma komplikovanoj temi današnjeg svijeta“.

Brutalni meksički triler „Ostavljeni“ u bh kina dolazi 13. oktobra, a do tada poslušajte riječi pesme „Land of all“ ili pogledajte trailer.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.