ZAŠTITNIK STIŽE U KINA

13781983_1127775563959767_5051223403280601074_n

Ovog četvrtka, 15. septembra, u kina nam stiže “Zaštitnik” u kojem ćete ponovo imati priliku gledati Mel Gibsona u glavnoj muškoj ulozi na velikom platnu.

Nakon četverogodišnje pauze Mel Gibson se vraća u filmu koji će definitivno evocirati uspomene na glumca iz najboljih dana. Bazirana na istoimenom romanu, radnja filma Zaštitnik prati bivšeg osuđenika Johna Linka (Gibson), čija je šesnaestogodišnja kćerka upala u probleme sa nasilnim dilerima droge. Iako se John donekle primirio i pokušava da vodi normalan život, sticajem okolnosti vraća se u “igru” na ivici zakona i razuma, kako bi zaštitio svoju otuđenu kćerku i ponovo sa njom uspostavio roditeljski odnos.

Ideja o ekranizaciji romana američkog pisca Petera Craiga, rodila se 2008. godine, kada je planirano da pored glavne uloge, film režira Silvester Stalone. Kako je Stalone odustao, najviše zbog planova vezanih za druge, već dogovorene, projekte, francuski reditelj Jean-Francois Richet se prihvatio rada na ovom filmu. Peter Craig je odlučio da pruži podršku prilikom pisanja scenarija, dok je glavnu ulogu u filmu dobio holivudski šmeker – Mel Gibson.

Svijestan ispada koje je imao u u privatnom životu, a koji su uticali na njegovu, do tada, briljantnu karijeru, Gibson se odlučio da energiju usmeri na ono što radi najbolje, a to je gluma i snimanje filmova. Neki ovaj film nazivaju i kao izvinjenje za sve stvari koje su se desile, i iz toga je proizašla rečenica u filmu „Ne možeš čitavog života biti kreten“, ali ono oko čega su se kritičari jednoglasno složili jeste, da za Gibsona „Zaštitnik“ zaista predstavlja novi početak njegove karijere.

John Link nije prva Gibsonova uloga u kojoj tumači lik muškarca koji kreće u akciju zbog porodičnih problema, a mlada Erin Moriarty mu odlično parira u filmu. Nihov odnos oca i kćerke, samom filmu daje pored akcije i duhovite i emotivne trenutke. Pored Mela i Erin, u filmu takođe glume i William H. Macy, Diego Luna i Michael Parks.

„Zaštitnik“ je nasilan i brutalan, ali i iznenađujuće i emotivan triler koji označava veliki povratak Mela Gibsona i koji morate pogledati u kinima širom Bosne i Hercegovine od 15. septembra, odnosno sutra.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.