Zavirite u čarobnu Božićnu bajku o Djeda Mrazu

668x250

„Djeda Mraz na zamjeni“ od 11. januara u kinima

„Djeda Mraz na zamjeni“, čarobna božićna bajka sa primjesama komedije, stiže pravo iz Norveške u bh kina i donosi priču o novogodišnjoj avanturi gospodina Andersena, koji pravi dogovor sa Djeda Mrazom da spasi Božić. Film je zasnovan na čuvenom norveškom klasiku za djecu iz 1959. „Christmas Eve at Santa’s“, pisca Alfa Proysena.

Jedne Božićne noći, gospodin Andersen zamalo da upropasti Božić njegovoj ženi i djeci zbog nespretnog ponašanja. On obećava da će se ove godine odreći uloge Djeda Mraza, kako bi uživao sa porodicom i sačuvao dio Božićnog duha. Slijedećeg jutra, Andersen odlučuje da ipak ne želi da se odrekne svog sna da im pruži savršeni Božić, ali u trenutku nepažnje on se oklizne i padne niz liticu zajedno sa svim poklonima. Nakon dugog „putovanja“ kroz šume, sudari se sa jednim starim čovjekom za koga se ispostavi da je pravi Djeda Mraz. Oni odlučuju da se zamjene, tako što će stolar Andersen otići u posjetu Djeda Mrazovoj porodici, dok će Djeda Mraz posjetiti Andersenovu porodicu, i samim tim, oni spašavaju jedan drugom Božićno veče.

Režiju za film potpisuje Terje Rangnes, bivši norveški novinar koji je postao reditelj, zahvaljujući iskustvu koje je stekao uređujući dječije emisije na televiziji, nakon čega se oprobao u režiranju dečijih TV serija. Njegov rediteljski debi, kada je u pitanju igrani film, bio je „Just another day at the office“  iz 2010. godine. Pored niza uspješnih filmova koje je režirao, Rangnes je takođe pisao scenarije, i glumio u nekoliko TV serija, dugometražnih, i kratkometražnih filmova.

Dok čekamo da porodična komedija „Djeda mraz na zamjeni“ stigne u kina 11. januara, trailer za film nam nagovještava nezaboravnu novogodišnju avanturu.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.