Završen konkurs za himnu 10. Dečijeg filmskog festivala Kids festa

Stručni žiri koji čine Leontina Vukomanović, Srđan Čolić i Marko Kon izabrao pobednike konkursa 

Najmlađi ljubitelji filmova uz odobrenje roditelja, učitelja ili nastavnika, imali su priliku da od 15. septembra do 5. oktobra pošalju pesmu na temu ,,Hajde da gledamo filmove!” i time učestvuju u stvaranju himne 10. Kids festa.

Muziku za himnu komponovaće članovi žirija u studiju ,,Moby” gde će biti i snimljena. Zvaničnu himnu otpevaće dečiji hor ,,Čarolija” na svečanom otvaranju u Dvorani Doma Sindikata 13. oktobra u 11:30h.

Computerland nagrađuje pobednika konkursa neverovatnim Archos 101 Childpad 8GB. Drugoplasirani osvaja DexyCo vaučer u iznosu od 15.000 dinara, a trećeplasirani karte za celo odeljenje za neku od projekcija u Dvorani Doma Sindikata.

Dobitnici:

I mesto – Dušica Kleut IV/2, OŠ ,,Marija Bursać”

II mesto – Ana Vakanjac V/1, OŠ ,,Duško Radović”

III mesto – Mateja Jovanović IV/3, OŠ ,,Đura Daničić”

Ovogodišnji filmski program  čine ostvarenja za decu i mlade iz Francuske, Danske, Švedske, Norveške i SAD-a. Među ostvarenjima su igrani filmovi sa svetskih festivala, dokumentarci o prirodi, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, kao i  animirani 3D filmovi studija 20th Century Fox. Većina filmova na Kids festu biće sinhronizovana na srpski.

U Beogradu se 10. Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, ,,Dvorani Doma sindikata’’ i u bioskopu ,,Fontana’’, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop „Vilin Grad“. Pored pomenutih gradova revija Kids fest filmova održaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.

Na 10. Dečijem filmskom festivalu Kids festu gledaoci će biti u prilici da gledaju zanimljive filmove, a u bioskopima ih očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni.

Za više informacija posetite zvanični sajt Kids festa: www.kids-fest.com

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.