KLJUČEVI OD KUĆE

Originalni naziv: The Keys to the House

Žanr: drama

Trajanje: 105 min.

Godina proizvodnje: 2004

Zemlja porekla: Italija, Nemačka, Francuska

Jezik: Italijanski, Nemački, Francuski, Engleski

Scenario: Gianni Amelio, Sandro Petraglia

Režija: Gianni Amelio

Uloge: Kim Rossi Stuart, Andrea Rossi, Charlotte Rampling

Noć na železničkoj stanici, Minhen, Bavaria. Đani sreće Paola, svog 15-godišnjeg sina koga nikada nije upoznao i koji je odmah zaspao u vozu koji je išao ka Berlinu.
Đani se upravo ponovo oženio i ima dete. Đani ne zna kako da se ponaša, a Paolo mu objašnjava kako da mu pomogne. Dečak je hendikepiran i ide u specijalizovanu kliniku na rehabilitaciju. Odjednom počinje da se čudno i nasilno ponaša na način koji Đani ne razume. Ipak ih nešto zbližava, sa neverovatnim momentima međusobne bliskosti. Dok je Paolo na terapiji, Đani počinje da razume koliko malo zna šta da radi sa dečakom. Ali on takođe shvata da više ne želi da dečak ozdravi samo fizički. U naletu besa on prekida Paolovu terapiju i odvodi ga sa klinike.Odlaze za Norvešku.
Pretekst: Paolo upoznaje mladu devojku preko interneta. Đani odlučuje da oni treba da se upoznaju. Putujući preko mora Đani baca Paolov štap u vodu koji mu je uvek pomagao pri hodu.
Đani priznaje Paolu da kada se vrate u Italiju ce doći da živi sa njim.Ovo je početak novog odnosa, ispunjenog pitanjima i nadom.