Dobar pandur, loš pandur

DOBAR PANDUR, LOŠ PANDUR

Originalni naziv: Bon cop, bad cop

Žanr: Akcija, Komedija

Trajanje: 120 min.

Godina proizvodnje: 2006

Zemlja porekla: Kanada

Jezik: engleski/francuski

Scenario: Leila Basen, Alex Epstein

Režija: Érik Canuel

Uloge: Patrick Huard, Colm Feore, Patrice Bélanger, Sylvain Marcel, Lucie Laurier, Sarain Boylan, Sarah-Jeanne Labrosse, Erik Knudsen, Hugolin Chevrette, Rick Howland, André Robitaille.

Bon Cop Bad Cop je urnebesna komedija o dvojici policajaca iz Kvebeka i Ontarija koji zajedničkim snagama pokušavaju da reše ubistvo, najbolji kanadski film 2006. i ostvarenje koje je već ušlo u istoriju sa najvećim ostvarenim prihodom u kanadskoj kinematografiji (sa 12.2 miliona kanadskih dolara). 
Kada je pronađen leš na granici Kvebeka i Ontarija, policijci iz obe kanadske provincije moraju da se udruže u rešavanju slučaja. Dejvid Bušar je „loš momak“ kvebečkog odeljenja kome, za partnera, dodeljuju čestitog Martina Varda, detektiva iz Ontarija, koji, iznad svega, voli da sve radi po propisima. Iako obojica govore i engleski i francuski, netrpeljivost, predrasude i lokal-patriotizam im otežavaju rešavanje zločina i prevazilaženje međusobnih profesionalnih i kulturnih razlika. Dok se broj ubistava povećava a slučaj deluje nerešivo Dejvid i Martin od lovaca postaju lovina- prvo eksplodira bomba u Dejvidovim kolima a potom obojica bivaju namamljena u kuću punu eksploziva.. „Slučajni partneri“ moraće da prevaziđu nesuglasice u borbi za pravdu i goli život u kojoj je glavni moto: Prvo pucaj, prevedi kasnije!