KEANU REEVES, KANIBALIZAM I HALUCINOGENI SVIJET U BOJAMA NEONA

„Gadna gomila“ od 14. septembra u bioskopima 

668

Postapokaliptični film „Gadna gomila“ donosi nam priču o svijetu bezakonja, distopije, kriminala i beznađa. Ovu neobičnu priču ekranizovala je rediteljica i scenaristica Ana Lili Amirpour, amerikanka iranskog porijekla, predstavljajući jedan smjeli žanrovski eksperiment.

Radnja filma „Gadna gomila“, smještena u vrelim pustinjskim dinama, fokusira se na Arlen (Suki Waterhouse) koja neslavno završava u distopijskoj zabiti van granica civilizacije. Nesnađena, ona postaje zarobljenik jedne grupe kanibala i dok se Arlen prilagođava životu među „gadnom gomilom”, shvata da odabir zla ili dobra uglavnom zavisi od toga pored koga se nalazi.

Film „Gadna gomila“ je imao svjetsku premijeru prošlog septembra na Filmskom festivalu u Veneciji, kada je brendiran kao „romantični horor-triler“. Tom prilikom nagrađen je specijalnom nagradom žirija.

Film je okupio sjajnu ekipu glumaca, među kojima su Keanu Reeves, Jason Momoa, Jim Carey, Suki Waterhouse, Diego Luna i Giovanni Ribizi.

Lili Amirpour je „Gadnu gomilu“ snimala u Kaliforniji u Slab Cityju kome, pod oskudnim uslovima, živi mnogočlana zajednica ilegalnih stanara od kojih se mnogi pojavljuju kao statisti u filmu.

Domaća publika će imati priliku da pogleda ovo dugo iščekivano ostvarenje od 14. septembra u odabranim kinima u BiH, a 05. oktobra u Multiplexu Ekran u Zenici. .

This entry was posted in Uncategorized, Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.