O GRINGO

Dejana Petkovića mnogi stručnjaci smatraju jednim od najvećih igrača svih vremena, čija fascinantna fudbalska karijera upravo doživljava kulminaciju u Brazilu, zemlji fudbala. U 37. godini, sa klubom Flamengo, osvojio je šampionsku titulu i postao najbolji igrač Brazila. Ispred najpoznatijeg stadiona na svetu Marakane ostavio je trag svojih stopala pored fudbalskih legendi kavi su Pele, Ziko, Zagalo, Ronaldo, Ronaldinjo, Kaka, Adriano i druge legende fudbala.

Godine 2010. postao je počasni građanin Rio de Žaneira, i počasni konzul Republike Srbije u Brazilu.

Veliki broj Brazilskih fudbalera postaju slavni igrajući za najpoznatije evropske klubove, a ovo je film o evropskom igraču koji je postao najbolji igrač Brazila.

 

Film prati karijeru Dejana Petkovića od Majdanpeka do legendarnih uspeha u Brazilu.  Svoj utisak o Dejanu iznose svetska fudbalska imena, kao i njegovi saigrači u Flamengu, Vasku, Fulminezeu, Santosu i Crvenoj Zvezdi. Dejan sasvim otvoreno govori o svom privatnom i profesionalnom životu, kao i o nostalgiji za rodnom Srbijom.

 

Film O GRINGO prenosi doživljaje strastvenih fudbalskih navijača koji s ljubavlju i poštovanjem prate svaku utakmicu.Svojim pozitivnim duhom stvaraju idealnu atmosferu tako fudbal čine najvažnijom sporednom stvari na svetu.

Njabolji igrač Brazilskog prvenstva 2009 godine po izboru TV Gazeta, Lance I VOL,

Najbolji vezni igrač Brazila 2004,2005 I 2009 po izboru Fudbalskog saveza Brazila CBF,

Najbolji strani strelac u istoriji Brazila,

167 golova u istoriji brazilskih prvenstava,

Najbolji vezni igrač Brazila po izboru Placara 2009,

Odlikovanje predsednika brazila Orden Rio Branco.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.