VODA ZA SLONOVE

Život u cirkusu „Braća Benzini: najspektakularniji šou na svetu“ za nekoga je spas u vreme Velike depresije, kada posla nema nigde, a za drugoga pakao. Džejkob Jankovski (Robert Petinson) je dospeo tu jer je iznenada ostao bez sreće, bez roditelja, bez ičega. Ne znajući kuda da pođe, on se ukrcao u prvi voz koji je prolazio kroz njegovo mesto.

Taj voz je zapravo putujuća kuća životinja naučenih neobičnim veštinama i najčudnovatijih ljudskih bića, gde će, kao gotovo diplomirani veterinar, postati zadužen za brigu o životinjama.
Uskoro će se nesrećno zaljubiti u Marlenu (Riz Viterspun), prelepu mladu zvezdu. Marlena je ostala u cirkusu jer se udala za pogrešnog čoveka – Avgusta (Kristof Volc), harizmatičnog, ali pomalo uvrnutog i mračnog trenera životinja. I slonica Rozi je tu kao velika siva nada za nove spasonosne cirkuske tačke. Jedini problem je što se čini da ona ne zna nijednu veštinu i da nije podložna dresuri. Međutim, Džejkob će naći rešenje ustanovivši da on i Rozi imaju nešto zajedničko – oboje govore poljski, zbog čega će se između njih stvoriti topao, prijateljski odnos.

„Voda za slonove“ je inspirativna i nežna priča o ljubavi koja prevazilazi nepremostive prepreke.

O filmu

Roman književnice Sare Gruen „Voda za slonove” (Water for Elephants), koji je bestseler od 2006. godine, kada je objavljen, dugo je bio razlog nadmetanja između kuća „Warner Bros.“, „Universal“, „Paramount“  i  „20th Century Fox“. Na kraju je prava za ekranizaciju ove knjige preuzeo „Fox“, koji je pisanje scenarija poverio Ričardu Lagravenezeu, a režiju Fransisu Lorensu. Izdavač romana „Voda za slonove“ kod nas je kuća „Mono i Manjana“.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.