10. Kids fest okupio preko 30 000 najmlađih ljubitelja sedme umetnosti!

Uskoro u bioskopima filmovi sa Kids festa: „Dečko mrav“, „Bela i Sebastijan“, „Rajsko putovanje“ i „Bila jednom jedna šuma“

Najveća manifestacija u oblasti kulture i zabave za decu, 10. Dečiji filmski festival Kids fest održan je u periodu od 13. do 19. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i u još trideset gradova širom zemlje. Tokom uzbudljivih sedam dana, najmlađi posetici bioskopskih sala bili su u prilici da zavire u neke neverovatne i do sad neispričane filmske priče.

U okviru jedinstvenog filmskog festivala za decu prikazano je 14 filmova, a reviju filmova je posetilo preko 30 000 posetilaca. Prikazana su najkvalitetnija filmska ostvarenja iz celog sveta – Francuske, Danske, Švedske, Norveške, Hrvatske, Belgije i SAD-a, za decu predškolskog i školskog uzrasta. Među ostvarenjima su se našli igrani filmovi sa svetskih festivala, dokumentarci o prirodi, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, kao i animirani 3D filmovi studija

20th Century Fox.Kao i prethodnih godina, u bioskopima u prestonici i širom zemlje deca i njihovi najbliži su imali priliku da uživaju pored bogatog filmskog programa i u propratnim sadržajima za decu. Hol Dvorane Doma Sindikata u Beogradu bio je pozornica Kids fest Arene, prostor u kome se održane zabavne, kreativne i edukativne radionice i igraonice. Ove godine mališani su naučili da prave odlične fotografije, oblikuju glinu, hrabro su učestvovali u karaokama, upoznali svet baleta, družili se sa maskotama, klovnovima i đuskali u duhu hip-hopa.

Gosti specijalnog zatvaranja bili su polaznici škole za talente UMS. Mladi manekeni su izveli kraći modni performans inspirisan filmom „Pingvini sa Madagaskara“, dok su njihovi drugari iz škole izveli kratku plesnu tačku.

Najgledaniji filmovi sa festivala naći će se uskoro na redovnom bioskopskom repertoaru.

Posetioci 10. Kids festa naučili iz danskog filma „Dečko mrav“ da hrabrost ne zavisi od toga da li si mali ili veliki, jer heroji mogu biti i deca i odrasli. „Dečko mrav“ naći će se na repertoaru domaćih bioskopa već od 23. oktobra. Dirljiva filmska priča „Bela i Sebastijan“ o šestogodišnjem dečaku i njegovom prijateljstvu sa divljim psom, nikog nije ostavila ravnodušnim, a u domaćim bioskopima deca će biti u prilici da ga gledaju od 6. novembra. U bioskopima širom zemlje od 20. novembra biće prikazan još jedan danski animirani film „Rajsko putovanje“ o malom zečiću Johanu koji nije dovoljno star da razume pravila života, a čezne za nemogućim stvarima. Novi dokumentarni film francuskog reditelja Luka Žakea „Bila jednom jedna šuma“ koji predstavlja omaž veličanstvenosti prašuma, publika će biti u prilici da gleda od 18. decembra!

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.