„Berlinski sindrom“ – jedan od najneizvjesnijih psiholoških trilera ove godine

Berlinski-sindrom-fotka-2-1-668x250

 

Od, premijerno će biti prikazan psihološki triler “Berlinski sindrom”, rediteljke Cate Shortland, čija zarazna tenzija drži pažnju gledaoca do samog kraja.

Film je baziran na istoimenom romanu autorke Melanie Justeen, iz 2011. godine, koji povezuje Stokhlomski sindrom kao psihološki pojam, sa Berlinom – glavnim gradom Njemačke. Ostvarenje počinje kao uobičajen romantični film, ali se ubrzo pretvara u kompleksnu psihološku priču.

Radnja prati mladu australijsku turistkinju Clare, koja na ulicama Berlina upoznaje Andija, šarmantnog lokalca sa kojim se upušta u vezu na jednu noć. Kada se probudi nakon strastvene noći, Clare shvata da je Andi zaključao u stanu.

Odnos između ova dva lika je perverzno intiman i abnormalno prirodan. Glavni glumci, Tereza Palmer i Max Rimelt, briljiraju u svojim ulogama, a rediteljka eksplicitno i detaljno prikazuje degradiranje Claireine ličnosti i njene neobične psihološke promjene  u zatočeništvu.

Za razliku od mnogih filmova iste tematike, „Berlinski sindrom“ stavlja psihološki profil žrtve u centar pažnje. Ovo definitivno nije film za bojažljive gledaoce, a oni koji preguraju prvih dvadeset minuta filma biće nagrađeni jednim od najupečatljivijih trilera ove godine.

Trailer možete pogledati na

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.