Danijel Dej-Luis kao Linkoln osvojio trećeg Oskara u karijeri

Ang Li osvojio drugog Oskara za režiju

Na sinoćnjoj dodeli Oskara u Los Anđelesu Danijel Dej-Luis osvojio je trećeg Oskara u karijeri za ulogu 16. američkog predsednika u filmu „Linkoln“ Stivena Spilberga, što je prvi slučaj u istoriji dodele nagrada Američke filmske akademije, a ovim prestižnim priznanjem nagrađeno je još nekoliko filmova u distribuciji „MCF MegaCom Filma“.

Reditelj filma „Pijev život“, Ang Li, osvojio je Oskara za režiju po drugi put u karijeri, a „Pijev život“ nagrađen je i za najbolju fotografiju, muziku i najbolje vizuelne efekte. „Pijev život“ se još od decembra nalazi na redovnom bioskopskom repertoaru.

Film reditelja Mihaela Hanekea, „Ljubav“, dobitnik „Zlatne palme“ na prošlogodišnjem festivalu u Kanu, nagrađen je kao najbolji film stranog govornog područja.

„Ljubav“ je premijerno prikazana na svečanom otvaranju FEST-a, na rasprodatoj projekciji, a u bioskopima će se naći od 28. februara.

Osim Oskara za glavnu mušku ulogu, „Linkoln“ je osvojio nagradu i za scenografiju. Ovaj film premijerno je prikazan sinoć na FEST-u na rasprodatoj projekciji, baš uoči dodele nagrada Američke filmske akademije, dok će se na redovnom bioskopskom repertoaru naći od 7. marta.

Pogledajte trejler za film „Linkoln“:

 

 

 

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.