Dodela nagrada učesnicima konkursa „Snimi svoj film: Moje školsko…“ 19. oktobra

Plesači “2Hot4Stage”  i mađioničar Roli na dodeli

U petak, 19. oktobra, u 11 časova i 30 minuta u Domu sindikata, gosti KIDS FESTA biće učenici odeljenja VIII1 osnovne škole „Sveti Sava“ iz Kikinde, koji su osvojili prvu nagradu na video konkursu „Snimi svoj film: Moje školsko“.

Pobednicima će biti uručeni mobilni telefoni kompanije „Samsung“ za celo odeljenje.

KIDS FEST će ovom prilikom ugostiti i učenike i učenice odeljenja VI6 osnovne škole „Rade Drainac“ iz  beogradskog naselja Borča, koje je žiri konkursa posebno pohvalio za film „Reciklaža i ljubav“, kao i odeljenje VIII2 iz škole „Jelena Ćetković“ iz Beograda, čiji se film „Moje školsko društvo“ pokazao kao jedan od dva favorita na Fejsbuk stranici „MCF MegaCom Filma“.

Na dodeli će nastupiti i mađioničar Roli i plesna grupa „2Hot4Stage“.

Da podsetimo, o najboljem filmu konkursa odlučivao je žiri koji su činili reditelji Srđan Koljević i Nikola Ležaić, kao i stručni tim producenta Dečijeg filmskog festivala, „MCF MegaCom Filma“.  Za pobednika konkursa, organizovanog povodom 8. Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA, proglašen je video „Moje školsko Ultimate survival”, autora učenika Alberta Nađa i odeljenja VIII1 iz osnovne škole „Sveti Sava” iz Kikinde.

Žiri je odluku obrazložio na sledeći način: „Odlučili smo da nagradu damo filmu „Moje školsko Ultimate survival“, za inteligentan, šarmantan i poučan filmski vodič sa pozitivnom energijom suprotstavljenoj realnoj stvarnosti školskog dana“.

Osim glavne nagrade, dodeljeni su i vrednosni vaučeri kompanije „OfY“ za dva od deset filmova koji su se pokazali kao favoriti na Facebook stranici „MCF MegaCom Srbija“. Odeljenje VIII2 iz škole „Jelena Ćetković“ iz Beograda i film „Moje školsko društvo“, kao i film „Moje školsko ogledalo“ odeljenja VIII1 osnovne škole „Ratko Vukićević“ iz Niša biće nagrađeni vaučerima u vrednosti od 10000 i 5000 dinara za kupovinu u „OfY“ radnjama.

U konkursu „Snimi svoj film: Moje školsko…“, koji je trajao od 15. septembra do 10 oktobra, učestvovalo je 124 kratka filma. Učenici i učenice osnovnih škola iz cele Srbije bili su pozvani da snime kratki film o svojoj omiljenoj školskoj temi. Najpopularnije  teme bile su „Moje školsko društvo“ i „Moje školsko zaljubljivanje“, a mnoge školarce inspirisao je trenutno veliki svetski hit, „Gangnam Style“, te je pristigao veliki broj filmova sa grupnim plesnim koreografijama. Mladi kreativci eksperimentisali su i sa raznim filmskim žanrovima, kao što su fantastika, akcioni film i „horor“.

8. Dečiji filmski festival KIDS FEST počeo je 15. oktobra i straje do nedelje, 21. oktobra.

U Beogradu se ovaj najpopularniji kulturno-zabavni događaj za decu održava u bioskopima „Cineplexx Delta City“, „Kolosej“, „Roda Cineplex“ i Dvorani Doma sindikata, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin Grad“.

Program KIDS FESTA čini 14 kinematografskih ostvarenja za decu iz celog sveta, a cene ulaznica su veoma pristupačne i znatno niže od cena karata za regularne bioskopske projekcije.

Sve informacije o programu nalaze se na sajtu www.kids-fest.com.

Pobednički film:

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.