Hju Džekmen i Džejk Džilenhal u trileru „Zatvorenici“ premijerno 18. septembra

Napeta priča o potrazi

Tokom proslave Dana zahvalnosti susedi i prijatelji, Doverovi i Birčovi, shvataju da su im ćerke kidnapovane. Ovako počinje napeti triler „Zatvorenici“, koji će premijerno biti prikazan 18. septembra u Sava centru u 20:30.

Hju Džekmen igra oca, Kelera Dovera, koji odlučuje da uzme pravdu u svoje ruke nakon što policija ne uspeva da reši slučaj. Pri tome se sukobljava sa mladim detektivom Lokijem, koga igra Džejk Džilenhal.

„Zatvorenike“ je režirao Denis Vilnev, poznati kanadski reditelj i scenarista, koga smatraju jednim od najboljih kanadskih  reditelja. Dobitnik je trostruke nagrade Kanadske akademije za filmsku i televizijsku umetnost, a svetskoj javnosti postao je poznat kada je njegov film “Blizanci” (Incendies) nominovan za Oskara za najbolji strani film 2011. godine.

Njegov novi film kritičari opisuju kao kombinaciju ostvanrenja „Kad jaganjci utihnu“ i „Mistične reke“. Bilo je potrebno jako mnogo vremena da se „Zatvorenici“ završe. Za glavnu ulogu razmatrani su i Leonardo di Kaprio i Mark Valberg, ali je Džekmen pristao da igra Dovera nakon završetka snimanja „Volverina“, shvativši da se radi o nečemu više od prosečnog trilera.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.