Isabelle Huppert kao misteriozna Eva – u kinima od četvrtka

Francuska drama „Eva”, u režiji Benoit Jacquota, sa Isabelle Huppert i Gaspard Ullielom u glavnim ulogama, stiže u domaća kina u četvrtak, 31. maja.

„Eva”, ostvarenje koje istražuje moralne dubine svijeta bogatih i lijepih. Više od pedeset godina kasnije, Benoit Jaquot se odlučio da uradi svoju verziju adaptacije romana britanskog pisca James Hadley Chasea. 

Glavni junak je Bertrand, mladić koji je slučajni svjedok smrti slavnog pisca i jedini svjedok postojanja njegovog posljednjeg manuskripta. Bertrand odluči da potpiše tekst svojim imenom i odmah biva proglašen za literarnog genija. Slava donosi i pritisak da ispostavi svoje slijedeće remek djelo, a Bertrandu u radu pomaže susret sa misterioznom Evom, prostitutkom visoke klase. Razgovori sa Evom ga u početku inspirišu, ali uskoro njegova opsesija ovom ženom počinje da izmiče kontroli.

Benoit Jacquot je francuski reditelj i scenarista rođen 1947. godine. Započeo je svoju karijeru kao pomoćnik reditelja, sarađujući sa Margerit Diras na filmovima „Natali Granže”, „India Song” i na kratkom filmu iz 1973. godine „La Soeur du cadre”. Režirao je preko 40 filmova, a neki od njegovih najpozantijih filmova su „Razočarana” i „La fille seule”.

Film „Eva” je prikazan u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinalea, dok u naša kina premijerno stiže u četvrtak, 31. maja i to u Cineplexxu Palas u Banja Luci.

Trailer filma možete pogledati ispod:

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.