ITALIJANSKA KOMEDIJA “LUDI PROVOD” U KINIMA OD 09. MARTA

Zabavna i iskrena komedija italijanskog reditelja Paola Virzija
ludi provod (5) - Copy

Filmska ostvarenja sa najvećih filmskih festivala redovno pronalaze svoje mjesto na kino platnima bosanskohercegovačkih gradova,  pa će i ovaj put sarajevska i zenička publika imati prilike da od 09. marta pogleda italijansku komediju Ludi provod (La Pazza Gioia) koja je prikazana na posljednjem Cannes Film Festivalu.

Neobična komedija koju je režirao italijanski reditelj Paolo Virzi o dvije pacijentkinje iz psihijatrijske ustanove koje koriste priliku za bijeg, emotivno će vas dodirnuti, ali i dobro nasmijati.

Kada iskoriste priliku da pobjegnu iz ustanove gdje su smještene, Beatrice (Valeria Bruni Tedeschi), bajkerka u duši koja misli da vlada svijetom i Donatella (Micaela Ramazzotti), introvertna i zarobljena u svom svijetu, kreću na put koji će im promijeniti živote.

“Željeli smo da ovo bude zabavna, ali iskrena komedija, a najiskrenije što sam mogao da napravim jeste da spojim dvije ličnosti kao ove, a da pritom gledalac bude svjestan da one nisu opšte prihvaćene već okarakterisane kao “lude”, ističe reditelj.

Ljubitelji dobrog filma imaće priliku da pogledaju odličnu glumu Valerie Bruni Tedeschi i Micaele Ramazzotti od 09. marta u Multiplexu Ekran Zenica.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.