Još tri nagrade za „Potomke”

40. priznanje za novu dramu Aleksandra Pejna 

Proteklog vikenda, na tri različite manifestacije, film Aleksandra Pejna „Potomci” osvojio je po jednu nagradu – za najbolju montažu na dodeli nagrada Američkih filmskih motažera (ACE Eddie Award); za najbolji adaptirani scenario na dodeli USC Libraries Scripter Award i na dodeli nagrada Udruženja scenarista Amerike (Writers Guild Awards).

Film „Potomci” do sada je osvojio četrdeset nagrada, uključujući „Zlatni globus“ za najbolji film i najbolju mušku ulogu, a nominovan je i za pet Oskara.

„Potomci” je prvi film Aleksandra Pejna nakon kultnog filma „Stranputice” iz 2004. godine. Ovo je smešna, ali u isto vreme i dirljiva i osećajna priča. U jednoj od najzanimljivijih uloga u karijeri Džordž Kluni igra Meta Kinga, čoveka sa mnogo mana, koji se nakon porodične tragedije suočava sa samim sobom. U sred ove krize, on dolazi do saznanja da nije bio dobar otac i pokušava da poboljša odnos sa svojim dvema ćerkama. Nedostatak roditeljske podrške i stabilnosti ostavio je obe devojke bez jasnog puta kojim bi išle u životu. Sedamnaestogodišnja Aleksandra (Šejlin Vudli) je buntovnica i poslata je u internat. Desetogodišnja Skoti, koju glumi debitantkinja Amara Miler, je u pubertetu, i potrebni su je roditeljska pažnja i nadzor.

Film će premijerno biti prikazan na predstojećem FEST-u, nakon čega će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.