Kakvi predatori vrebaju iza internet prozora?

Triler “Pogrešan prozor“ sa Elajdžom Vudom stiže od 30. oktobra u domaće bioskope!

Posljednji triler reditelja Naća Vigalonda “Pogrešan prozor” (Open Windows), u kojem glume Elajdža Vud i Saša Grej domaća publika biće u prilici da gleda od 30. oktobra u bioskopima. U fokusu filma su internet i moderne tehnologije, odnosno opasnosti modernih medija.
Proslavljeni španski reditelj Vigalondo opisuje film: “U eri izuzetno brzog napretka tehnike, tehnologije i komunikacije, čini mi se da premalo vodimo računa o ličnoj bezdednosti u on-line komunikaciji, osećamo se spokojno i zaštićeno, često ne razmišljajući ko nam je sa druge strane žice”. Vigalondo je uveo i jednu inovaciju u film, a novina se tiče snimanja dela filma web kamerama.
Glavne uloge Vigalondo je poverio Saši Grej, Elajdži Vudu (proslavio se igrajući u franšizi “Gospodar prstenova”i britanskom glumcu Nilu Maskelu. Poznata glumica Džil (Saša Grej) odbija da ide na večeru sa Nikom (Elajdža Vud), fanom koji je osvojio sastanak sa njom na internet takmičenju. Za uzvrat Čord (Nil Maskel), momak koji se predstavIja kao njen menadžer, pomaže Niku da prati u stopu glumicu preko njenog ličnog kompjutera. Nik ubrzo uviđa da je uvučen u opasnu igru i da predstavlja marionetu kojom upravlja Čord, koji želi da progoni zvezdu.
Napeti triler “Pogrešan prozor” dobio je odlične kritike na brojnim svetskim festivalima, a između ostalog i pohvalu da je “Prozor u dvorište” (Alfred Hičkok, 1954) 21. veka.

Naćo Vigalondo kao redatelj proslavio se naučno fantastičnim trilerom “Vremenski zločini (2007) i komedijom “Extraterrestre” (2011). Film “Pogrešan prozor” je prvo ostavrenje koje je snimio na engleskom jeziku.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.