Komedija „Lokalni vampir“ 10. novembra otvara „Cineplexx“ u Podgorici

Prvi crnogorski digitalni film u digitalnom bioskopu

Svečanom premijerom prvog digitalnog crnogorskog filma, „Lokalni vampir“ reditelja Branka Baletića, 10. novembra biće otvoren „Cineplexx“, prvi digitalni i 3D bioskop u Crnoj Gori.

„Lokalni vampir“ je komedija sa elementima erotike i horora, o junacima malog crnogorskog mesta i njihovom snalaženju vremenu tranzicije.  Majka lažno prijavljuje sinovljevu smrt kako bi ga spasla kockarskih dugova, a sin se krije i noću izlazi kao vampir u nameri da se sveti protivnicima, udvaračima svoje „udovice” i svoje majke. „Lokalni vampir“ je premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, a zatim je otvorio i hercegnovski festival. Sniman je tokom leta 2010. godine na prelepim lokacijama oko Skadarskog jezera.

„Cineplexx“ u Podgorici deo je velike evropske porodice „Cineplexx“ multipleksa, čije je sedište u Beču. „Cineplexx“ multipleksi su bioskopi sa najnovijom digitalnom tehnologijom, koja obezbeđuje visok kvalitet slike i zvuka. Podgorički „Cineplexx“ imaće 6 sala sa preko 1000 mesta.

Po prvi put gledaoci u Crnoj Gori imaće priliku da uživaju u 3D projekcijama, u salama opremljenim Real D opremom za prikazivanje 3D ostvarenja. Real D je, zahvaljujući kvalitetu slike koju obezbeđuje i udobnosti 3D naočara, jedan od najrasprostranjenijih i najpopularnijih sistema za 3D projekcije u svetu. Real D naočare izgledaju kao naočare za sunce – lagane su, prijatne i deci, mogu se nositi i preko naočara za vid, i recikliraju se nakon upotrebe. Uz svaku 3D projekciju gledaoci dobijaju nove, čiste i nenošene naočare.

Nakon 16 godina produciranja i pisanja scenarija, Branko Baletić se vratio režiranju prvim crnogorskim filmom snimljenim u potpunosti uz pomoć digitalne tehnologije. Njegovo poslednje ostvarenje u ulozi reditelja je kultna serija „Otvorena vrata“ iz 1995. godine, a publici je sigurno poznat po filmovima  iz 80-ih godina  „Balkan ekspres“, „Sok od šljiva“, „Uvek spremne žene“.

Trejler za film može se videti na adresi

http://www.youtube.com/watch?v=60McJutYIok&feature=channel_video_title

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.