LEGENDARNI MAJSTORI PAT I MAT NA VELIKOM PLATNU

Animirani  film o dvojici majstora, koji neprestano pokušavaju nešto da poprave  na najmanje efikasan način, dolazi u domaća kina 16. novembra

Pat-i-Ma2t

Lubomir Beneš i Vladimir Jiranek su 1976. godine javnosti predstavili likove Pata i Mata u animiranom serijalu „A je to!“, što u prevodu znači „I to je to!“, dvojicu nespretnih majstora koji su veoma brzo postali dio svjetske televizijske historije. Danas, 40 godina kasnije od nastanka popularne animirane serije, Lubomirov sin Marek Beneš, Pata i Mata preselio je na veliko platno. Pružajući i novim generacijama užitak u duhovitim momentima kultnih likova i sve to bez imalo riječi samo uz muziku i animaciju koja je rađena u stop motion tehnici.

Pat i Mat su 40 godina jedan drugom najbolje komšije i zajedno su preživeli mnoge dogodovštine koje će svojim obožavateljima prikazati na 35-milimetarskoj traci. Ali oni ne bi bili oni kad ne bi upali u neku nevolju. Ovaj put se suočavaju sa podmuklim kaktusom, zdravim životom i novim originalnim građevinskim rješenjima.

Legendarni češki animirani film sa junacima koje su naši roditelji voljeli, možete pogledati u bh kinima 0d 16. novembra.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.