Najbolji evropski filmski distributer Igor Stankovic direktor MCF MegaCom Film-a

Udruženje “Film New Europe” (FNE) zajedno sa mrežom nezavisnih filmskih distributera “Europa Distribution” ovog meseca proglasilo je direktora distributerske kuće MCF MegaCom Film Igora Stankovića za najboljeg evropskog distributera.

Tokom deset godina poslovanja, kompanija MCF MegaCom Film predvođena Stankovićem je uvek nastojala da publici pruži dobre naslove, vodila kreativne marketinške kampanje i radila na stvaranju ciljane publike, pomažući bioskopskim gledaocima da formiraju dobar ukus i senzibilitet.

Nakon proglašenja, Igor Stanković je kratko prokomentarisao učinak u regionalnoj filmskoj distribuciji: “Naše marketinške kampanje su veoma karakteristične, stvorene da dosegnu široku publiku i uključuju razne promotivne partnere. Želimo da se vide na mestima gde nas baš ne očekuju. Takođe, sve više se orijentišemo na kampanje na vebu. Verujem da je internet budućnost distribucije. Ulažemo i u “VOD” aplikacije, a spremamo se za prvu online premijeru”.

Distributer sa najvećim tržišnim učešćem u Srbiji kad su u pitanju nezavisni i evropski filmovi, pored toga što je uveo nove strategije u regionalnu filmsku distribucijiu, Stanković iz godine u godinu doprinosi razvoju domaćih filmskih festivala. Kompanija MCF MegaCom Film je producent Festivala autorskog filma, Dečijeg filmskog festivala Kids festa, kao i jedan od važnih partnera Međunarodnog filmskog festivala Fest-a.

Na regionalnom tržištu, MCF je ključni činilac distribucije nezavisnih i evropskih filmova. MCF MegaCom Film takođe ima licencu studija “Twentieth Century Fox” za Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju, i važan je činilac na srpskom tržištu za uslugu “Video na zahtev” (VOD).

“Film New Europe” je glavna platforma za umrežavanje profesionalaca u Centralnoj i Istočnoj Evropi i regionu Baltika. Odbor “Film New Europe” sastoji se od šefova najvažnijih filmskih institucija u regionu.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.