ELLE FANNING I KEANU REEVES U HORORU “DEMON POD REFLEKTORIMA”

Nakon brojnih festivala „Demon pod reflektorima” poznatog danskog reditelja Nicolas Winding Refna, konačno stiže u bh kina i to od 07. jula.

Nicolas Winding Refn, koji se proslavio filmovima „Drive” u kojem glavnu ulogu tumači Ryan Gosling, napravio je jedan psihološki horor, ali ovaj govori o svim grijehovima modne industrije – spletke, laži, zavist.

Elle Fanning igra Jesse, modela željnog slave koji se iz američke provincije seli u veliki grad  – Los Angeles. Njenu mladost i vitalnost, žene opsednute ljepotom, počinju da proždiru i ona se nalazi ugrožena u svijetu gdje je sve dozvoljeno i gdje cilj opravdava svako sredstvo.

Pored Elle Fanning  u filmu igraju i Keanu Reeves, Jena Malone, Karl Glusman, Bella Heathcote, Abby Lee kao i mnogi drugi.

Reditelj Nicolas Winding Refn je za snimanje ovog filma imao “samo”  šest miliona dolara u budžetu, a opet film ima nevjerovatnu vizualnu ljepotu. Ideju da snimi ovaj horor dobio je zbog prelijepih žena koje ga okužuju:  „Jedno jutro sam se probudio i shvatio da sam okružen ženama koje dominiraju. Neobično, ali odjednom se pojavio nagon da napravim horor o opasnoj ljepoti.”

Demon pod reflektorima je moderna horor bajka, koja će se posebno dopasti ljubiteljima mode, dizajna, umjetnicima, a kako sve to izgleda na velikom platnu, saznajte u bioskopima od 07. jula.

Trailer pogledajte na slijedećem linku: 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.