Novi film Francoisa Ozona od sutra u kinima

668x250

Šokantnim scenama do dublje istine: Dvostruki ljubavnik od sutra u kinima

Psihološko-erotski triler „Dvostruki ljubavnik“, inspirisan romanom spisateljice Joyce Carol Oates iz 1987. godine, donosi priču o razočarenjima i neispunjenim željama, prikazanu na veoma neobičan način. Ovo uzbudljivo ostvarenje, francuskog reditelja Francoisa Ozona, naći će se u kinima od četvrtka, 05. aprila.

„Odavno se divim stilu pisanja autorke Joyce Carol Oates, njenim psihološkim zapažanjima, kompleksnim likovima, i inteligentnim dijalozima. Kada sam saznao da je pisala misterije pod pseudonimom Rosmond Smith, odmah sam se zainteresovao za ove kratke romane, pretpostavljajući da će njena beskrajna mašta biti odlična podloga za film. Tako sam naišao na Lives of the Twins. Ona je ovu priču ispričala mnogo realističnije, dok sam se ja više fokusirao na psihološki aspekt, smjestio radnju u Francusku, i dodao na kraju veliko otkriće,“ objašnjava reditelj Ozon.

U filmu ćemo ponovo gledati Ozonovu glavnu muzu, glumicu Marine Vacth, koju je otkrio i predstavio u filmu „Mlada i lijepa“. Ovog puta, ona glumi Chloe, ranjivu Parižanku koja se zaljubljuje u svog psihijatra Paula (Jeremie Renier), nakon što je započela terapiju otkrivanja uzroka misterioznih simptoma koji je muče. Ubrzo Chloe otkriva da njen ljubavnik vodi dvostruki život.

Film je premijeru imao na Filmskom festivalu u Kanu, kada je potpuno šokirao publiku eksplicitnim scenama, ali je i dobio pozitivne kritike.

„Dvostruki ljubavnik je u suštini psihološka priča, a moja ideja je bila da je režiram nekako arhitektonski, igrajući se sa simetrijom, odrazima, i geometrijom. Scenografija je bila postavljena tako da odaje utisak kao da se nešto gradi, kao da mozak razvija misao,“ navodi Ozon.

Francois Ozon rođen je 1967. godine u Parizu. Diplomirao je 1993. na prestižnom fakultetu za filmsku umjetnost, La Fémis, a danas radi kao scenarista i reditelj. Široj publici je poznat po filmovima „Bazen“, „Osam žena“ i „U kući“.

Trailer možete pogledati u nastavku:

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.