Objavljen očaravajući domaći trejler za film „Pijev život“

Prvi 3D film koji otvara Njujorški FF


Na Jutjub kanalu distributera „MCF MegaCom Film“ objavljen je domaći trejler za prvi 3D film Oskarom nagrađenog reditelja Anga Lija, „Pijev život“,  koji u bioskope stiže krajem godine.

„Pijev život“ će svetsku premijeru doživeti 28. septembra na Njujorškom filmskom festivalu. Ovo je prvi put da se ovaj poznati svetski festival otvara 3D filmom, ali ne i prvi put da se otvara filmom Anga Lija. Njujorški filmski festival 1997. godine otvoren je Lijevim filmom „Ledena oluja“.

Pi je mladić koji sa porodicom putuje brodom na kome se, između ostalog, nalaze i divlje životinje. Na otvorenom moru brod zadesi oluja, a Pi, sam i ne znajući gde su ostali, uspeva da se spasi. Kada ispliva na površinu, on ugleda čamac za spasavanje. Na čamcu se, međutim, nalazi ogroman bengalski tigar.

Film prati nekoliko meseci tokom kojih se Pi bori za opstanak na okeanu, suočen sa divljom životinjom i nepreglednim vodenim prostranstvom. „Pijev život“ je i topla ljudska priča o veri, nadi i borbi za opstanak, i vizuelno opčinjavajuća avantura na otvorenom moru.

„Pijev život“ kritičari koji su imali priike da vide svrstavaju u jedne od najznačajnijih filmova ove godine, i pominju kao ozbiljnog kandidata za dodelu Oskara 2013. godine.

Film je zasnovan na istoimenom romanu, bestseleru poznatog kanadskog pisca Jana Martela. Dok se ekranizacije nije prihvatio Ang Li, smatralo se da je roman nemoguće prevesti u filmski jezik.

„’Pijev život’ je savršena kombinacija tehničke inovacije i jake umetničke vizije“, rekao je Ričard Pena, selektor Njujorškog filmskog festivala, i dodao da će ovaj duboko emotivan film zadiviti i očarati publiku.

Pogledajte trejler:

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.