Po scenariju Ventvorta Milera snima se triler „Stoker“

U glavnim ulogama Vasikovska, Kidmen i Gudi

 

U Nešvilu u američkoj državi Tenesi počelo je snimanje trilera „Stoker“, za koji je scenario napisao Ventvort Miler, zvezda serije „Bekstvo iz zatvora“, a režira ga nagrađivani koreanski reditelj Park Čan – Vuk.

Mileru je ovo prvi poduhvat ovakve vrste,  a scenario je, pod izgovorom da nije hteo da prodaje svoje ime, već svoju priču, potpisao pseudonimom Ted Fulke.

Glavne uloge u filmu igraju Mija Vasikovska, Metju Gudi i Nikol Kidmen. Mlada glumica Mija Vasikovska, najpoznatija po ulozi u „Alisi u Zemlji čuda“ Tima Bartona,  igra ulogu devojke kojoj otac gine u saobraćajnoj nesreći. Nakon nesreće pojavljuje se rođak njenog oca za čije postojanje njih dve nisu ni znale, Čarli (Metju Gudi). Čarli počinje da živi sa njom i njenom emotivno nestabilnom majkom (Nikol Kidmen). Indija počinje da sumnja da ovaj misteriozni, šarmantni gospodin ima neke prikrivene namere, ali umesto da oseća strah, ona je sve više opčinjena njime.

Park Čan – Vuku „Stoker“ je prvi film na engleskom. Ovaj reditelj postao je poznat po filmovima „Parangmajang“, „Simpathy for Lady Vengeance“ i „Old Boy“.  U svom stvaralaštvu on traga za mračnom stranom ljudskog uma, a često kaže da ga je na to inspirisao Hičkokov film „Vertigo“ koji je gledao još na studijama.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.