Prva epizoda “Ratova zvezda” početkom 2012. u 3D salama

„Fantomska pretnja 3D“ u bioskopima u februaru 2012. godine.

Epizoda “Fantomska pretnja”, iako ne prva po nastanku ali prva po hronološkom redu događaja, konvertujese u 3D format  u studiju „Industrial Light & Magic”, odeljku studija „Lucasfilms“. Iz studija su najavili da ako bioskopska publika dobro prihvati film, i ostale epizode će se u razmacima od godinu dana pretvarati u 3D format.

„Ratovi zvezda“ (Star Wars) je američka medijska franšiza  koju je kreirao producent i reditelj Džordž Lukas. Prvi film franšize, „Nova nada“, pušten  u distribuciju 1977, postao je svetski fenomen popularne kulture, te su ga u trogodišnjim intervalima pratila dva nastavka: „Imperija uzvraća udarac“ i „Povratak Džedaja“.

Šesnaest godina nakon poslednje epizode prve trilogije, pušten je u distribuciju prvi film nove  trilogije – „Fantomska pretnja“. „Fantomska pretnja“ vraća se na početak priče o junacima „Ratova zvezda“, a pratila su ga, u trogodišnjim intervalima, još dva nastavka: „Ratovi klonova“ i „Osveta Sita“.

Filmski serijal „Ratova zvezda“ iznedrio je i knjige, televizijsku seriju, video igre i stripove. Ovo je, uz filmove o Džejmsu Bondu i Hariju Poteru, jedan od komercijalno najuspešnijih filmskih serijala.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.