Prvi 3D snimak koncerta klasične muzike

3D MUZIČKO PUTOVANJE premijerno 12. maja u „Koloseju“

Jedan od najboljih svetskih orkestara vođen jednim od najboljih svetskih dirigenata povešće nas na prvo 3D koncertno putovanje u istoriji klasične muzike i bioskopa u filmu „3D MUZIČKO PUTOVANJE“, čija je  premijera 12. maja u multipleksu „Kolosej“.

Snimak koncerta Berlinske filharmonije pod vođstvom dirigenta Sajmona Retla upriličen je tokom maja 2011. godine kada svet proslavlja 150 godina od rođenja kompozitora Gustava Malera. Tokom filma, orkestar izvodi Prvu Malerovu simfoniju u D-duru, kao i Simfonijske plesove Sergeja Rahmanjinova.

Osim koncertne sale filharmonije, ovo putovanje vodi publiku i u Singapur, njegovu čuvenu dvoranu „Esplanada“, kao i okolinu ovog egzotičnog grada.

3D MUZIČKO PUTOVANJE je prvi 3D snimak koncerta klasične muzike. Za snimanje ovog filma korišćeno je 8 3D HD kamera, a produkcijske ekipe stigle su iz Nemačke, Tokija i Njujorka. Inovativna 3D  tehnika omogućava publici doživljaj da uživo prisustvuje koncertu u koncertnoj dvorani. I to ne samo sedeći u parteru – kamera i efekti omogućavaju publici da dvoranu i koncert doživi i iz perspektive članova i članica orkestra.

Ovaj film biće na repertoaru „Koloseja“ do 18. maja.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.