Rajsko putovanje – u bioskopima od 4. decembra

Priča o snovima koji deluju da su neostvarivi, o malom zecu koji nije dovoljno odrastao da razume pravila života, a čezne za velikim stvarima

 

Johan je hrabar i znatiželjan mali zec koji živi sa ocem na brodu. Uzgajaju povrće, a on ima dovoljno prostora da se igra. Svakog dana, Johan šalje poruku u boci majci na koju ne dobija odgovor. Voli brod i ima želju da njime upravlja, a najveća želja mu je da otplovi u kraljevinu kralja Perja zato što veruje da je njegova mama tamo. Jednog dana, dok je njegov otac u nabavci, dobija tajanstveni poziv putem brodske radio stanice. Prepoznaje svoju priliku da ode na mesto gde je njegova majka i reši misteriju. Dok sve više i više uči o životu, dolazi u sukob sa najmoćnijom silom na svetu.

Ovo je priča o malom, slatkom i radoznalom zecu, koji je uvek u potrazi za avanturom. Ono što zečić Johan ne zna, kada krene na putovanje života, je to da on stavlja na probu sva životna pravila. Kako upoznaje različite likove na svom putovanju , susreće se i sa različitim mišljenjima o redu i zakonu i upravo uz te likove i njihove akcije uči kako da održi i nadogradi ono što mu je već poznato.

Svi znamo kako je kada nam neko nedostaje i kako da se, na različite načine, suočimo sa time. Johanov optimistični i inventivni pristup je inspiracija svima nama, kako mladima, tako i starijima. Publika će naučiti nakon filma da njegov pristup nije pogrešan. Iako postoje neka pravila kojih treba da se držimo i neki zakoni koji su nepromenljivi, naš pristup može da nam pomogne da se suočimo sa stvarima na najbolji mogući način. Čak i kada nam nedostaje neko koga zaista volimo.

,,Rajsko putovanje” je drugi dugometražni film režisera Esbena Toft Džejkobsona, u Kopenhagen Bombaj produkciji i kreativnog tima koji stoji iza veoma hvaljenog filma ,,Veliki medved” (The Great Bear). ,,Veliki medved” je nagrađen u programu Generacija Kplus na Filmskom festivalu u Berlinu 2011. i obišao je više od 50 filmskih festivala širom sveta.,,Rajsko putovanje” ima ukupni budžet od 2,7 miliona eura, razvijen je i snimljen u studiju Kopenhagen Bombaj u Kopenhagenu i Stokholmu.

,,Rajsko putovanje” je film u kome će podjednako uživati i deca i roditelji i to već od 4. decembra, kada ovo ostvarenje kreće u redovnu bioskopsku distribuciju.

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.