Sutra zatvaranje 20. Festivala autorskog filma

Na svečanom zatvaranju 3. decembra u 19:30 u Domu omladine biće dodeljen Gran pri festivala „Aleksandar Saša Petrović“

Festival se zatvara projekcijom filma „Zimski san“.

FAF na bis 4. decembra.
Jubilarni 20. Festival autorskog filma biće svečano zatvoren sutra u 19:30 u Domu omladine Beograda dodelom Gran prija festivala „Aleksandar Saša Petrović“.

Međunarodni žiri, koji čine filmski, tv i pozorišni reditelj Goran Marković (Srbija), selektor programa Forum na Berlinalu Kristof Terehte (Nemačka) i nagrađivana nemačka glumica i scenaristkinja Ana Stov Brugeman (Nemačka) dodeliće Gran pri festivala najboljem od 12 ostvarenja iz takmičarske selekcije glavnog programa, kao i priznanje za najboljeg reditelja.

Pobednik festivala osvojiće i novčanu nagradu u iznosu od 5000 evra, koju obezbeđuje Fondacija „Aleksandar Saša Petrović“ u znak sećanja na ovog filmskog velikana.

Žiri kritike FIPRESCI Srbija dodeliće svoje priznanje za najbolji film festivala, a Udruženje filmskih umetnika Srbije – Sekcija snimanja slike dodeliće plaketu „Aleksandra Petković Petko“ za najbolji snimateljski rad.

Nakon svečanog zatvaranja festivala sledi film „Zimski san“ jednog od najinovativnijih i najostvarenijih reditelja Nuri Bilge Džejlana. Hipnotički portret ljudi primoranih da se suoče sa onim što zaista jesu, nagrađen je Zlatnom palmom u Kanu, i zvanični je kandidat Turske za Oskara.

U četvrtak 4. decembra u Domu omladine Beograda i Dvorani kulturnog centra Beograda održaće se „FAF na bis“, tokom čega će biti prikazani najgledaniji filmmovi sa 20. Festivala autorskog filma.
DOB

15:30 – LEVIJATAN
18:00 – SUD
20:00 – NEPOSLUŠNI
22:00 – CRNI UGALJ, TANAK LED

DKC

15:30 – PLAVA SOBA
17:00 – GOLUB SEDI NA GRANI RAZMIŠLJAJUĆI O POSTOJANJU
19:00 – MAMICA
21:30 – LEVIJATAN

Cene karata za sve projekcije u okviru programa „FAF na bis“ su 300 dinara.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.