Uzbudljiv triler ,,Hladni jul” osvaja bioskope od 10. jula

Uzbudljiv triler ,,Hladni jul” osvaja bioskope od 10. jula

Kako u deliću sekunde pogrešna odluka može da vam promeni život?

Majkl K. Hol, Sem Šepard i Don Džonson čine neverovatan trio u sjajnom filmu reditelja Džima Mikla ,,Hladni jul”, koji u bioskope stiže 10. jula.

Džim Mikl skoro da je napravio čudo sa prošlogodišnjim filmom ,,Mi smo to što smo“ (We Are What We Are), rimejkom klasika koji ne samo da je dobio dobre kritike, već je i sam filmski materijal neponovljiv i inovativan. Njegov četvrti film ,,Hladni jul“ (Cold In July), konačno stiže u bioskope nakon nekoliko godina rada i predstavlja pravi, uzbudljivi, vestern film.

Majkl K. Hol tumači lik Ričarda Dejna, smernog, običnog čoveka čiji život počinje da se raspada kada slučajno upuca uljeza u svojoj kući. ,,Prst mi je samo skliznuo“, objašnjava on u šoku, dok lokalna zajednica jedva čeka da mu dodeli zasluge heroja. Ne poteže se pitanje optužnice protiv njega, lokalni policajci su, u najmanju ruku, zahvalni što im je jedan prestupnik više skinut sa vrata.

Njihova ravnodušnost je data kao kontrast Ričardovom šoku i osećanju krivice i ubedljivo implicira na zakone o oružju u SAD-u. Slučajno ili namerno, ubistvo nenaoruženog uljeza predstavlja zločin koji može da prođe nekažnjeno – ali, politika se brzo potiskuje u drugi plan, dok se ta, naizgled, jasna premisa pretvara u film sa puno neočekivanih obrta. Nakon što otac ubijenog (Sem Šepard/Sam Shepard) dođe u grad, kako bi izneo neke skrivene pretnje, Ričard shvata da je on samo pijun u mnogo većoj i užasnoj igri.

Reditelj Džim Mikl (Jim Mickle) objašnjava kako je na njega uticalo ovo ostvarenje: ,,Veoma mi se dopada, zbog tog sveta i tona kojim je predstavljen. Obično kad završim neki film, više ne želim da se vraćam na njega. Barem ne neko vreme. Ali sa ovim je drugačije, jer mogu da zamislim da sam i dalje u toj priči.”

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.