ZAVIRITE U KUĆU OZLOGAŠENOG NARKO BOSA PABLA ESKOBARA

Benisio Del Toro kao Eskobar u bioskopima od 30. aprila!

Kažu da se kriminal ne isplati, ali je Pablu Eskobaru život jednog od najvećih svetskih dilera droge doneo impresivnu imovinu. Neslavno poznat kao ,,kralj kokaina”, Eskobar je navodno bio odgovoran za 80% svetskog kokaina dok je bio na čelu Medelin kartela.Hacijenda ,,Napoles”, ekstravagantna nekretnina narko bosa u Kolumbiji, zajedno sa velikom kućom, obuhvatala je i zoološki vrt sa nilskim konjima, nosorozima i žirafama, zatim aerodrom, pa čak i repliku parka dinosaurusa. Nakon njegove smrti 1993. godine, vlada je preuzela kontrolu nad imovinom, pretvorivši je u tematski park.Međutim, postoji još jedna Eskobarova imovina koja je ostavljena da propada. Sakriven na obali Kartagine u Kolumbiji, na malom ostrvu La Isla Grande, nalazi se je još jedan od monumentalnih domova Pabla Eskobara. Vila, sa više od 300 soba i stanova pored plaže, bila je palata plejboj ekipe. Čak su i glave tuševa unutar kuće bile ekstravagantne – posute zlatom. U centru kompleksa bio je ogroman bazen okružen palmama, sa pogledom na Karipsko more. Eskobar je u njoj provodio najviše vremena, jer je imala i pistu za njegovih šest helikoptera. Ali šta drugo i očekivati od čoveka čije se bogatstvo procenjuje na više od 30 milijardi dolara.

Ostrvo danas nema tekuću vodu i struju, pa je i pristup otežan, ukoliko nemate gliser, što su savršeni uslovi za nekoga ko svoje milijarde zarađuje na tajnim aktivnostima. Naravno, kada je Pablo boravio u vili, imao je naoružane čuvare spremne da požele ,,dobrodošlicu” svim neželjenim posetiocima.

Upravo u pomenutoj vili reditelj Andrea Di Stefano želeo je da snima film Eskobar: Izgubljeni raj, međutim, nije uspeo da dobije dozvole od kolumbijskih vlasti. Ekipa je morala da nađe novu lokaciju, tako da su neke od najupečatljivih scena trilera Eskobar: Izgubljeni raj snimane u Panami.

Stefano je u svom debitanskom filmu ulogu moćnog narko bosa poverio Benisiju Del Toru. Izvanredni glumac se ugojio tokom snimanja do neprepoznatljivosti, da bi što vernije dočarao lik Eskobara.

Pored Benisija Del Tora u filmu igra i Džoš Hačerson, koji neoprezno ulazi u beskrupolozni svet droge, novca i zastrašujućih ubistava zbog ljubavi prema Eskobarovoj sestričini. Na repertoaru bioskopa širom Srbije film Eskobar: Izgubljeni raj naći će se od 30. aprila.

 

This entry was posted in Vijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.