IMPERATOROVA ŽENA

Originalni naziv: The Emperor's Wife

Žanr: drama, avantura, fantazija

Trajanje: 100 min.

Godina proizvodnje: 2003

Zemlja porekla: Holandija, Luksemburg, Belgija

Jezik: Engleski

Scenario: Paul Ruven

Režija: Julien Vrebos

Uloge: Jonathan Rhys Meyers, Max Beesley, Rosana Pastor

U zemlji 1001 noći, zakon nalaže da Car mora da uzme drugu ženu ukoliko mu sadašnja Carica ne rodi sina u 7 godina braka. U noći njihove šeste godišnjice braka, Car prima u posetu Čembrlena, svog vernog slugu i poverioca, i njih dvojica započinju tajnu operaciju pronalaženja i pripremanja nevine kandidatkinje koja može postati nova Careva žena.
Mlada kandidatkinja, Sabah, tajno je prebačena u izolovano krilo careve palate. U ovom zatvoru iz bajke, sobe su opremljene carskim poklonima, Sabah obučavaju carski učitelji,a špijunira je sam car u tajnim hodnicima. Ako trenutna carica zatrudni u narednih godinu dana, svi u ovom tajnom krilu palate moraju biti ubijeni.
Sabah pruža žestok otpor, što gotovo ugrožava celu operaciju. Čembrlen se zaljubljuje u Sabah, ulazi u tajno krilo želeći da osvoji njenu naklonost. To je velika žrtva jer u nameri da se sačuva nevinost Sabah, svaki muškarac koji uđe u tajno krilo mora postati evnuh.
Čembrlen ubeđuje Sabah da prihvati svoju buduću ulogu nove Carice, ali ona ostaje izuzetno nesretna , žudeći za svojom ljubavlju koju je ostavila. Demonstrirajući svoju ljubav koja je zamenila odanost Čembrlen i Sabah provode jednu noć zajedno….a to je bilo dovoljno da Sabah ostane trudna.
U međuvremenu, u glavnom krilu palate, sumnja sadašnje Carice vodi je do otkrivanja tajnog krila u palati. Čembrlen i Sabah se trude da pobegnu ali hvataju ih carski čuvari.