KUHINJSKE PRIČE

Originalni naziv: Salmer fra kjøkkenet

Žanr: komedija

Trajanje: 90 min.

Godina proizvodnje: 2003

Zemlja porekla: Norveška, Švedska

Jezik: Norveški, Švedski

Scenario: Jörgen Bergmark, Bent Hamer

Režija: Jörgen Bergmark, Bent Hamer

Uloge: Tomas Norström, Joachim Calmeyer, Bjørn Floberg

U posleratnom periodu, experti za kuću i dom trudili su se da pronađu jednostavnu organizaciju kuhinjskih poslova u domaćem okruženju, bazirana na povezane linije koje određuju faktore i finansijske korisnosti za kuću, zasnovani na švedski princip i za nove ideje u kuhinji koristili su: obučene domaćice koje su odlazile na putovanje od švedske do Konga na period od godinu dana na obuku kuvanja, one su isto tako morale da odlaze i u Italiju kako bi naučile da nose hranu na poslužavniku.
Posle potpunog lociranja švedske domaćice i ponašanja u kuhinji, naučnici za Kućno istraživanje Instituta u � vedskoj osećaju se spremnim za poduhvat usavršavanja njihovih kuhinjskih poslova i aktivnosti. U ranim 50-im oni šalju 18 observatora u ruralni distrikt u Landstad, Norveška, sa njihovim viškom znanja, da proučavaju kuhinjske navike samaca.
Doslednost je zagarantovana jer su oni 24 sati na raspolaganju oni žive u jajastim kamp kućicama neposredno pored kuće. Sa visoke specijalne observatorske stolice strateški postavljene u uglu kuhinje, nekoliko aktivista želi napustiti Ovaj novi vid proučavanja. Ovi observatori se zalažu da se ne odlazi i dolazi sa mesta, i unutar prostorija moraju se pridržavati pravila nema priče i nema kontakata unutar kuhinjskih posmatranja